08:31 - 22 Shtator 2021

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare pa Vetura, e cila synon sensibilizimin e njerëzve që të shmangin të paktën për një ditë makinat e tyre, të cilat emetojnë lëndë të dëmshme për organizmin dhe si një përpjekje për të kontribuar në mbrojtje të mjedisit.

Që prej vitit 1988 në Paris ka filluar të festohen kjo ditë dhe brenda katër viteve ka arritur të bëhet Dita Botërore e Lëvizjes pa Vetura në të gjithë botën.

Edhe në Kosovë kjo ditë do të shënohet me aktivitete nga Ministria e Mjedisit në bashkëpunim me Policinë e Kosovës dhe OJQ-të.