12:40 - 21 Janar 2022

Arben Gashi nga LDK tha se nuk do të votojnë më marrëveshjën në Kuvend e arsye sipas tij është sjellja e ministrit Murati.

“Me gjithë respektin për ju ne nuk do të marrim pjesë në votim, deri me tash kemi votuar të gjitha marrëveshjet me përjashtim të njerës nga marrëveshjet”, tha ai.

Sipas tij aresyeja është statusi i Ministrit Murati.

Kujtojmë se Murai përmës një stautusi ka reaguar pas  dështimit të votimit në Kuvend të marrëveshjes që ka për synim refomrimin e skemës së ndihmës sociale, ka reaguar ministri i Ekonomisë, Hekuran Murati, shkruan Insajderi.

Ai ka fajsuar Lidhjen Demokratike të Kosovës për këtë dështim.

“LDK-ja sapo bëri histori”, tha Murati.

 “Në të kaluarën, ka pasur raste kur marreveshjet ndërkombëtare nuk kanë kaluar duke mos marrë kuorumin e nevojshëm prej 80 votave, gjë që ka nënkuptuar se janë shtyrë për seancën e radhës, por asnjëherë nuk ka ndodhur që ato të rrëzohen kështu si bëri LDK sot.

Por ja që LDK votoi kundër, dhe e rrëzoi.”