17:11 - 04 Gusht 2022

Çdo pastrues i zellshëm e di se ka disa punë që duhen bërë çdo ditë.

Por ka edhe disa gjëra më pak të rëndësishme që duhen bërë ende, por më rrallë. Kjo nuk do të thotë që mund të harroni fare pastrimin e tyre, por një herë në muaj mjafton.

Caroline Solomon së fundmi ndau disa nga gjërat dhe mund të tronditeni nga disa nga gjërat që kemi harruar t’i pastrojmë.

Kur ishte hera e fundit që pastrove filtrin e fshesës?

Nëse nuk e mbani mend se kjo është ndoshta një shenjë e mirë për të shkuar te pastrimi, thjesht shpëlajeni nën ujë të ftohtë dhe lëreni të thahet në ajër gjatë natës për pastrim optimal.

Ju gjithashtu duhet të pastroni makinën tuaj larëse çdo muaj, në mënyrë të bezdisshme, ato nuk pastrohen vetë. Caroline thotë se mund të shtoni uthull aty ku normalisht do të shtonit detergjentin dhe sodën e bukës në kazan në një cikël të nxehtë për të eliminuar çdo grumbullim të grimcave dhe papastërtive.

E njëjta gjë vlen edhe për enëlarësen tuaj, pavarësisht se ajo pastron enët tuaja, ajo lehtë mund të bllokohet dhe ushqimi dhe në qoshe të padukshme.

Thjesht spërkatni sodë buke në fund dhe dy gota uthull në raftin e sipërm për një pastrim të thellë. Ndërkohë që ju ndoshta lëvizni më shumë se një herë në muaj, ndoshta harroni për dërrasat tuaja të skajit dhe çdo mbulesë ventilimi në shtëpinë tuaj.

Çuditërisht, ata janë magnet pluhuri dhe të dyja kanë nevojë për një fshirje të shpejtë një herë në muaj për t’u mbajtur në krye. Dhe ndërsa shumë njerëz tashmë pastrojnë çarçafët çdo javë, Caroline thotë se nuk duhet ta shtyni më shumë se një muaj.