12:46 - 25 Nëntor 2021

Franca dhe Britania e Madhe angazhohen të rrisin bashkëpunimin për të ndalur emigracionin e paligjshëm, pasi të paktën 27 vetë u mbytën në kanalin e La Manshit, në tragjedinë më të rëndë të këtij lloji.

Mes viktimave janë 5 gra dhe një fëmijë.

Sipas prokurorëve publikë në Lille, 17 burra, shtatë gra dhe tre fëmijë vdiqën kur anija me fryrje humbi ajrin dhe mori ujë në portin verior të Calais të mërkurën. Është hapur një hetim për vrasje.