07:58 - 23 Maj 2022

Parlamenti i Ukrainës ka votuar për t’i dhënë fund një marrëveshjeje të taksimit të dyfishtë me Rusinë, e cila kishte qenë në fuqi që nga viti 1995.

Sipas marrëveshjes banorët rusë që operonin në Ukrainë ishin të përjashtuar nga pagesa e taksave të Kievit dhe mund të tatoheshin vetëm nga vendi i tyre, ka raportuar Interfax.

Ministria e financave e Ukrainës tha se tani “të gjitha të ardhurat e banorëve të Federatës Ruse të marra nga burime në Ukrainë do t’i nënshtrohen një norme të përgjithshme tatimore prej 15% të përcaktuar nga Kodi Tatimor i Ukrainës”, në vend të normave preferenciale të përcaktuara nga marrëveshja e taksimit të dyfishtë.

Ministria tha gjithashtu se banorët ukrainas që operojnë në Rusi nuk do të jenë më në gjendje të paguajnë taksat e Moskës./abcnews.al/