23:03 - 20 Maj 2022

Vëllai i Nazim Bllaces, Liman Bllaca, ka reaguar përseri kundër avokatit amerikan të Kadri Veselit, Ben Emmerson.

Përmes disa fototve në rrjetet sociale, Liman Bllaca e ka quajtur Emmerson, palaqo.

“Palaqo maje ne mujsh me majt”, ka shkruar Bllaca.

Ai po ashtu e demantoi avokatin e Kadri Veselit, Ben Emmerson, i cili, gjatë konferencës së sotme për ecurinë e çështjes për ish-krerët e UÇK-së, deklaroi se Nazim Bllaca ka vdekur.

“Nazimi është shëndosh e mirë dhe nën mbrojtje ndërkombëtare”, ka thënë Liman Bllaca.

“Prokuroria vazhdon të mbështetet te një dëshmitar, Nazim Bllaca, i cili ka vdekur. Ka informacione që ka qenë aset serb, i paguar nga shërbimet e fshehta serbe”, deklaroi Emmerson, të paktën sipas përkthimit zyrtar të Dhomave të Specializuara të Kosovës.

Nazim Bllaca u bë shumë i njohur në vitin 2009, pasi deklaroi publikisht se kreu vrasje në emër të Shërbimit Informativ të Kosovës (SHIK).

Pas kësaj deklarate që e tronditi vendin, Nazim Bllaca, që vetëdeklarohej si agjent i SHIK-ut, u bë dëshmitar i mbrojtur i EULEX-it. Në këtë cilësi, ai u largua nga Kosova dhe vendndodhja e tij nuk dihet.

Bazuar në deklaratat e Nazim Bllacës, u zhvilluan tri procese gjyqësore, “Bllaca 1″, “Bllaca 2” dhe “Bllaca 3”.