13:25 - 24 Maj 2023

Ka nisur sot gjykimi për një ndër rastet më të rënda që ka ndodhur në Kosovë. Të akuzuarit për sulmin ndaj autobusit në Gllogjan, ku u vranë shoferi i autobusit dhe dy nxënës, dolën sot para gjykatës.

Aktakuza për këtë rast është ngritur para tri javësh nga Prokuroria Themelore e Pejës.

Prokurorja e rastit, Sahide Gashi, kishte deklaruar se ndaj Kastriot dhe Kreshnik Mehmetajt është ngritur aktakuzë si bashkëkryes së vrasjes së rëndë, derisa ndaj Halil Mehmetajt për nxitje së vrasjes së rëndë.

“Ju njoftoj se pas hetimeve, Prokuroria sot me datë 5 maj ka ngritur aktakuzë kundër Kastriot Mehmetaj dhe Kreshnik Mehmetaj për veprën penale si bashkëkryes së vrasjes së rëndë”, kishte deklaruar Gashi, para gazetarëve.