23:30 - 26 Maj 2023

Presidenti i Serbisë, Aleksander Vucic, gjatë mitingut të mbajtur sot në Serbi ka komentuar edhe reagimin e shteteve të QUINT-it për ngjarjet e sotme në veri të Republikës së Kosovës.

Kreu i shtetit serb ka akuzuar shtetet e QUINT-it se kanë reaguar dhe dënuar veprimet e Kosovës vetëm pasi Kosova ka përfunduar punë dhe pasi e kishin finalizuar atë që kishin pasur për qëllim.

Ai tutje ka thënë se s’do të rrijë duarkryq kur “sulmohen serbët në Kosovë”

“Unë do ta ruaj paqen çdo sekondë, por s’do të rri duarkryq kur të sulmohen serbët në Kosovë. Nëse doni ta dëboni Serbinë, nuk do t’i dëboni ata”, ka thënë ai.