“Lufthansa” shënon 1,5 miliardë euro humbje neto në tremujorin e dytë

Linja ajrore gjermane “Lufthansa” njoftoi sot se po planifikon të shkurtojë 22 000 vende pune në të gjithë botën, pasi regjistroi një humbje neto prej 1,5 miliardë eurosh në tremujorin e dytë.

“Lufthansa” shënon 1,5 miliardë euro humbje neto në tremujorin e dytë

Së bashku me humbjen neto në T1, transportuesi shënoi një humbje totale neto prej 3,62 miliardë eurosh në gjysmën e parë të vitit 2020.

Si përgjigje, grupi planifikon të ulë kostot me 15 % deri në vitin 2023, të zvogëlojë flotën me të paktën 100 avionë dhe të shkurtojë 22 000 vende pune me kohë të plotë, gjysma e tyre në Gjermani.