Njerzit e parë në tokë jane Atdheu dhe Mëmdheu e jo Adami e Eva apo Ademi e Hava

Shkruan: Skënder Musa

Njerzit e parë në tokë jane Atdheu dhe Mëmdheu e jo Adami e Eva apo Ademi e Hava

Ne duhet te jemi krenar me prejadhejen tonë iliro – pellazge dhe të qenurit shqiptar dhe jo të kemi frikë dhe turp.

Ne shqiptarët vazhdojmë të jemi djep i civilizimit të njerzimit si paradhesit tanë iliro – pellazg me nje të drejt zakonore të fort dhe me një moral pozitiv.

Qytetari i mirë nuk do të pranojē që në vendin e tij të ketë një pushtet që pretendon të jetë mbi ligjin dhe mbi kushtetutën sepse ai pushtet do të jetë diktaturë komuniste, fashishte, orjentaliste por jo demokraci dhe civilizim shqiptar, europian e as amerikan. Ky soj tradhetarësh rrezikon trashigiminë tonë, kulturën gjuhën dhe lidhjen e gjakut tonë iliro – pellazg.
Ne jemi dhe do të mbesim shqiptar trashigimtar të trungut Iliro – pellazg deshen apo nuk deshen armiqet e shqiptareve dhe recituesit e Leninizmi dhe të Stalinizmit.

Ideologjia jonë është ideologjia e Aleksanderit te Madh, Pirros, Gjergj Kastriotit e Adem Jasharit dhe në as një mënyrë ideolegji sllave, turke apo arabe, feja jonë është shqiptaria, predikuesi jon është Zeusi dhe vet Zoti.
Ne shqiptaret jemi dhe do të mbesim djep i civilizimit të njerzimit njesoi si paradhesit tane iliro – pellazg me nje të drejtë zakonore të fort dhe me një moral pozitiv që nuk e kanë popujt e tjerë.

Civilizim jonë, e drejta zakonore, instiuti i besës duhet te inkorporohen ne kodin e procedurës penale, në kodin penal, ne kodin civil, ne ligjin e familjes etj, normalisht duke evituar dispozitat e ashpra qe kanë qenë oportune per shekujt e kaluar.Kur ne kemi pasur kanun popujt tjere nuk kanë pas njohuri qe ka permbledhje ligjesh dhe kode apo kanune.
Duhet me fuqishëm të flasim e të shkruajm se grekët, sllavët, turqit – osmanlijet por edhe jahudit vodhen kulturën tonē dhe perenditë tona.

Ne kishim Zeusin me plis të bardh në kokë kur të tjeret jetonin ne shpella dhe nuk dine qe ka shpirt dhe hyjni në qiell dhe se ekziston parajse pas vdekjes.

Shqiptarët janë popull hyjnor dhe këtë e din te gjithe e më së paku ne vet shqiptarët, perendit tona pellazgo – ilire janë më të hershme se dërguarit e jahudive që nuk janë as gjë më shumë se përvetsim i perendive pellazge, dhe njerzit e parë në tokë janë ati- atdheu dhe mëma – mëmdheu e jo Adami apo Ademi e Eva apo Hava.

Mjaft më me falsifikimene të histotisë ne duhet të flasim e të shkruajm si bijt e yllit Ilion.

Jemi tē parët në tokë të dërguat nga perendia dhe askush nuk duhet të ketë frikë nga ne, e ata të llojet tane të shitur kane arsye te kenë frikë se elementin shqiptat as njeher, rusi, greku e as turku skan pasur mundesi me shkatrru, e anglezet, amerikanet, gjermanet dhe popupujt tjere jane racë e jonja gjaku i jon dhe kane vlera e shpirt human e demokratik.
Ne jemi ketu ku na solli zoti dhe po ringrihemi ngadal po sukseshem.

Unë kamë fe por jo këto fe politike te sistemit skllavopronar romak dhe të mesjetes por fene e te parve te mi, fene me te cilen zoti na solli ne toke, ZEUSI me plis te bardh ne kokë eshte predikuesi im dhe lidhja ime me Perendin – Zotin sunduesit supreme te gjithesise dhe kësaj bote.

Njerzimi do ta kuptoj prejadhjen e vet, vetem ateher kur ta mesojē gjuhen e perendisë gjuhën shqipe te vjeter dialektin gegë të shkruara në pllaka guri, qerpiq prej lloqi, dhe në pllakat e esmeraldit te vjetra mijera vjet të cilat zbethen vetëm në gjuhën shqipe, por edhe kur të kthehet bibloteka shqiptare e Korfuzit e vjedhur gjatë luftës Turko – Ruse ne Korfuz i cili sot pa drejtësisht është nën sundimin grek.

Zoti flet me numra dhe ata i shqipton vetëm në gjuhën shqipe sepse gjuaha shqipe është gjuhë e perendisë, këtë duhet ta kuptojnë të gjithë prijsit fetar e të gjitha feve per mbi dhe sepse ndryshe e mashtrojnë veten e tyre dhe pasuesit e tyre.

Autori është avokat në Prishtinë.