Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës është lufta më e pastër e shekullit XX në të gjithë botën

Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës është lufta më e pastër e shekullit XX në të gjithë botën

Përpjekja 2 mijë vjeqare e popullit të Kosovës për liri është kurorzua me luftën e pastër të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës së bashku me forcat e NATO-s të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ushtria Çlirimtare e Kosovës me udhër të shtabit të përgjitzhshëm të UÇK-së ka zbatuar të gjitha konventat që kanë pasur të bëjnë me popullaten civile, për gra, fëmij, pleq dhe popullatën e pa mbrojtur.

Çdo rob i zënë nga forcar çlirimtare të UÇK-së siç ka qenë rasti i ushatrve të okupatorit serb në Shalë të Bajgorës me urdhër të Shtabit të Përgjithëshëm të UÇK-së me ndërmjetësimin  e Kryqit të Kuq janë kthyer te autoritete e tyre..

Trajtimi ka qenë plotësisht në pajtim me të drejtën ndërkombëtare, kanë pas përkujdesje për ushqim, mbajtëje të higjenës, veshmbathe dhe nuk është ushtruar as një dhunë fizike apo psiqike ndaj tyre.

Ata ushtar publikisht kanë falenderuar forcat e UÇK-së, për trajtim human dhe njerzor duke lavdruar sjelljen e ushtarve dh banorëve shqiptar.

Nuk ka civil serb të vrar në Zonat Operative ku ka vepruar UÇK-ja gjatë luftës, raporti i Dik Martit është raporti i sigurimit shtetror i Serbis i BIA-s apo UDB-së dhe ni agjendave ruse dhe disa shqiptarve që janë vesh me petk patriotic, dhe është i mbushur me gënjeshtra të neveritshme sepse populli ynë si populli më i vjetër në këto toka as një here nuk ka vra civil të pafajshëm, dhe te ne lufta bëhet ushtar me ushtar apo siç thuhet burr me burr.

Lufta e UÇK-së ka respektuar konventat e luftës falë lidershipit të Hasim Thaqit e Kadri Veseli të cilit kanë udhëhequr të gjtha proceset paqësore të ndërmjetlësuara nga Shtetet e bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Evropian të cilat marveshje i ka siguruara dhei i siguron aleanca e NATO-s, siç janë konferenca e Rambujes, e Parisit, e Vjenës, shpallja e pavarsisë së vendi, krijimi i një sistemi demokratik politik me të drejta të barabarata për të gjithë popujt shqiptar, turq, serb, boshnjak, kroat, romë, kijimin e PK. FSK-së etj.

Të akuzohet Hashim Thaqi për krime lufte është një soj si të akuzohet  Gjorgj Vashingtoni i Amerikës sepse për neve popullin e Kosovës Hashim Thaqi dhe Kadri Veseli janë Ismail Qemeali e Ias Boletina, Hasan Prishtina e rilindas tjerë, janë heronjë tzë gjaëë, njerzit më meritor për lirin e këetij veni.

Ku janë sot ata mjeran që gjith naten flasin me BIA-në e serbis e diten na paraqiten heroj,i bien kado për serbi nepër shpia e lokale të verdh e të kuqe si nal kush as nuk i akuzon kush sepse kanë afërsi krushqie.

Kjo gjykatë politike pa as një dyshim do të vërtetojë një të vërtet të madhe se në Kosovë nuk janë kry krime nga UÇK, por nga forcat ushtarake serbe, polica shterore e Serbisë, paramilitarët dhe fshatarët serb të armatosur deri në dhëm që kanë vra shumë fëmijë dhe dhunuar shumë gra dhe femra shqiptare.

Unë besojë fuqishëm se Presidenti Hashim Thaçi dhe Kryetari i Partisë Demokratike do ta argumentojnë pastërtinë e liuftës së UÇK-së dhe tëpopullit shqiptar.