×
 • Lajme
 • Lajme

  Ultimatum 60 ditësh për shkatërruesit e trashëgimisë kulturore

  Insajderi
  11 February 2016 - 09:34

  Task Forca për Qendrën Historike të Prizrenit i ka dhënë ultimatum 60 ditësh shkatërruesve të trashëgimisë kulturore. Ministria e mjedisit ka njoftuar vendimi është marrë në mbledhjen e shtatë të këtij grupi punues.

  “Task Forca në bashkëpunim me Sekretariatin e saj mori vendim që t’ju jepet një afat prej 60 ditësh pronarëve për sanimin e objekteve të tyre, në përputhje me standardet e përcaktuara me Ligjin për Qendrën Historike të Prizrenit”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

  Bazuar në kumtesën e kësaj ministrie llogaritet se janë 35 raste të shkatërrimit të trashëgimisë kulturore.

  “Në këtë takim u prezantuan 35 raste të cilat shumica prej tyre, nuk i kanë respektuar kushtet e lejes ndërtimore sipas ligjit të Qendrës Historike të Prizrenit”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

  Nijazi Kryeziu, drejtor i urbanizmit në Prizren, ka deklaruar se në bashkëpunim me inspektoratin komunal të gjitha rastet do të trajtohen në mënyrë të barabartë dhe duke u respektuar Ligji për Qendrën Historike të Prizrenit.

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2023 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark