09:25 - 29 Shtator 2022

iPhone vjen me një sërë aplikacionesh të ndryshme që mund t’ju ndihmojnë me shumë gjëra që dëshironi të bëni. Shumica e modeleve të iPhone kanë sinjale të ndryshme dhe me ngjyra të ndryshme për të paralajmëruar përdoruesin kur përdoret një aplikacion.

Disa nga njoftimet vijnë si njoftime shtytëse me tinguj dhe të tjerët janë shumë më delikate. Pikat jeshile dhe të verdhë-portokalli në këndin e sipërm të djathtë të një iPhone janë pothuajse të padukshme dhe nëse nuk shikoni mjaftueshëm nga afër, mund të mos i shihni as ato!

Cila është pika e gjelbër në një iPhone?

Të gjitha pikat ndezëse në iPhone janë krijuar për të ndihmuar përdoruesin të kuptojë kur disa aplikacione po përdoren në telefonin e tyre. Pika e gjelbër në pjesën e përparme të iPhone tregon se kamera është në përdorim. Nëse hapni aplikacionin e kamerës, pika jeshile do të ndizet për të treguar që kamera është gati për të punuar.

Platforma të tjera që do të mundësojnë pikën e gjelbër përfshijnë Snapchat, Instagram dhe TikTok, ku mund të bëni foto direkt në aplikacione në vend që të kaloni hapin e hapjes së kamerës.

Çfarë do të thotë pika e verdhë?

Ndonjëherë përdoruesit e iPhone do të shohin një pikë të verdhë ose portokalli të shfaqet në ekranin e tyre ndërsa përdorin pajisjen e tyre. Pika e njoftimit e verdhë dhe portokalli janë të ndryshme nga treguesi i gjelbër, megjithëse shërbejnë për qëllime të ngjashme.

Pika e verdhë dhe portokalli paralajmëron përdoruesin kur mikrofoni i tij është në përdorim. Ndërsa mund të mos ndizet gjatë përdorimit të kamerës, ka shumë të ngjarë që pulson kur një aplikacion regjistrimi është gati për t’u përdorur.

Aplikacioni i mikrofonit, Snapchat, TikTok dhe Instagram janë të gjithë nxitës për njoftimin e verdhë që shfaqet në krye dhe në pjesën e përparme të iPhone.