10:49 - 15 Shkurt 2016

Kongresisti amerikan, Eliot Engel, ka kërkuar nga liderët shtetërorë t’i kthehen dialogut politik ndërsa qytetarët e Kosovës të evitojnë më çdo kush dhunën.

Në një opinion të botuar në Huffington Post, Enges thotë se në Kosovë ka ndodhur “tejkalim i kufijve të debatit të gjallë demokratik.”

“Hedhja e vezëve ndaj ministrave, hedhja e gazit lotsjellës në Parlament, ose djegia e ndërtesës së Qeverisë, nuk përkojnë me lirinë e shprehjes. Ato nuk janë pjesë e të drejtave të garantuara kushtetuese të një opozite. Dhe, fatkeqësisht, këto gjeste po minojnë demokracinë e Kosovës brenda dhe përkrahjen e saj nga jashtë”, ka thënë ai.

“Unë iu bëj thirrje udhëheqësve të Kosovës që të lëvizin nga konfrontimi në negociata, ndërkaq popullin e Kosovës, në mënyrën më të fuqishme të mundshme,” ka shkruar Engels.

Shkrimi i kongresistit amerikan që i ka dhënë përkrahje Kosovës gjatë dy dekadave të fundit, vije vetëm dy ditë para se tri partitë opozitare – Lëvizja Vetëvendosje, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Nisma për Kosovën – të mbajnë një protestë popullore në Prishtinë./Insajderi