×
 • Lajme
 • Lajme

  Enver Hasani ka imunitet, nuk ndiqet për falsifikim

  Insajderi
  01 February 2016 - 19:52

  Ish kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, zyrtarisht nuk është nën hetime si person i dyshuar për vepër penale të keqpërdorimit të pozitës apo autoritetit zyrtardhe falsifikimit të dokumenteve zyrtare.

  Më saktësisht, Enver Hasani i ka shpëtuar akuzës se ka falsifikuar nënshkrimin e gjyqtarit të Gjykatës Kushtetuese, Robert Carolan.

  Gjykata Themelore e Prishtinës – Departamenti për Krime të Rënda, rrëzoi akuzën e prokurorisë Speciale “për shkak se cështja në fjalë ka të bëjë me imunitet funksional të Kryetarit dhe Gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetueses të Republikës së Kosovës”.

  vendimi1

  Dokumenti i Gjykatës Themeleore i siguruar dhe publikuar nga Klan Kosova, si arsyetim tjetër në këtë aktvendim të gjykatës themelore përmendet edhe pavarësia në vendim-marrje e kryetarit dhe gjykatësve, “e cila pavarësi garantohet edhe me Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe ligjet në fuqi”.

  “Dhënia e çfarëdo dokumenti apo dëshmie e gjyqtarit Robert carolan autoriteteve publike jashtë Gjjykatës Kushtetuese përbën cenim të hapur të të gjitha normave vendore dhe ndërkombëtare dhe se seriozisht e pengon pavarësinë e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës në ushtrimin e funksionit të tyre”, thuhet në dokument.

  vendimi2

  Për këtë arsye, aktgjykimi thotë se “procedimet kundër Enver Hasanit dhe Arta Rama-Hajrizit nuk kanë mund të inicohen fare dhe nuk duhet të vazhtojnë për shkak të imunitetit të tyre funksional”.

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2023 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark