08:53 - 22 Janar 2016

Grupet xhihadiste të Isis-it, kanë kërcënuar shtetin e Spanjës, përmes një video që përmban një hartë të lashtë të shtetit Iberik e cila kthehet ngadalë në të kuqe.
Ne video shihet një militant  duke thënë: “Ne do t’i rikthejmë tokat tona nga pushtuesit”, që mendohet të jetë si referencë e renës se ligjit Islamik ne Spanjë.

Edhe Jorge Fernandez Diaz, ministri spanjoll i mbrojtjes, e pranoi se ky është kërcënimi më i madh qe i kanoset vendit që prej bombave që shpërthyen në vitin 2004, ne Madrid.
Një total prej 191 njerëzish u vranë dhe rreth 2,000 të tjerë u plagosën kur një seri e bombave shpërtheu në katër trena, të kryeqendrës së Spanjës.