18:53 - 14 Mars 2023

Kompania e njohur me emrin Meta, e cila zotëron edhe rrjete sociale Fcaebook, Instagram dhe WhatsApp ka marrë vendim për largimin e 10 mijë punëtorëve nga puna.

Këtë lajm e ka bërë të ditur drejtuesi dhe themeluesi i kësaj kompania, Mark Zukebverg, i cili ka thënë se janë duke u përballur me një situatë të vështirë.

Po ashtu ai përmendi faktin se normat e larta të interesit në SHBA dhe paqëndrueshmëritë gjeopolitike kanë ndikuar në këtë vendim.

Shkurtimet vijnë pasi kompanitë përfshirë Google dhe Amazon janë përballur me mënyrën se si të balancojnë masat e uljes së kostove me nevojën për të mbetur konkurrues./Insajderi

Tags: ,