×
 • Lajme
 • Lajme

  Marrëveshja për Specialen është dekretuar më 3 shkurt

  Insajderi
  28 February 2016 - 12:25
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Dekreti ka hyrë në fuqi më 4 shkurt të këtij viti, mënjeherë pas publikimit në Gazetën Zyrtare të Republikës së Kosovës.

  Marrëveshja është nënshkruar mes Hashim Thaçit, në cilësinë e  ministrit të Punëve të Jashtme dhe Gerrie Ëillems, ambasadore e Holandës në Kosovë.

  “Kjo Marrëveshje rregullon çështjet që ndërlidhen me përgatitjen për krijimin dhe funksionimin e duhur të Institucionit të Gjykatës Speciale të Kosovës në Shtetin Pranues. Ajo, ndër të tjera, krijon kushtet e favorshme për stabilitetin dhe pavarësinë e Institucionit të Gjykatës Speciale të Kosovës dhe lehtëson funksionimin e saj efikas në Shtetin Pranues në fazën përgatitore, duke përfshirë edhe për personat që duhet të jenë të pranishëm në seli dhe për transferimin e informacionit dhe materialeve, dëshmive të mundshme dhe provave brenda dhe jashtë shtetit pranues”, thuhet në marrëveshjën e nënshkruar mes palëve.

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark