17:56 - 17 Tetor 2021

Zgjedhjet lokale po mbahen në Kosovë. Shumë votues me të drejtë vote kanë ardhur gjithashtu nga Zvicra. Për qeverinë, dalja në zgjedhje është një provë e parë.

Rreth 1.8 milion qytetarëve u është bërë thirrje këtë të diele për të votuar në Kosovë. Një total prej 38 postesh të kryetarëve të komunave dhe më shumë se 1000 zyrtarë komunalë do të zgjidhen nga popullata. Shumë votues me të drejtë vote kanë ardhur nga Zvicra për këtë qëllim, raporton gazeta zvicerane, Blic.

Siç raporton portali zviceran Le Canton 27, rreth 15,000 votues vijnë nga diaspora, rreth një e treta e tyre vijnë nga Zvicra. Thuhet se shumë prej tyre kanë udhëtuar me autobus ose me automjetet e tyre për të votuar.

Për kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti dhe partinë e tij, zgjedhjet lokale janë një provë e rëndësishme. Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në shkurt, politikani i së majtës triumfoi qartë me lëvizjen e tij Vetëvendosje.

Zgjedhjet në tetor mbizotërohen kryesisht nga masat mbrojtëse kundër Covidit. Rreth 3,400 shërbime emergjente kanë për detyrë të sigurojnë që zgjedhjet të zhvillohen pa probleme. Vëzhgues të ndryshëm të zgjedhjeve gjithashtu udhëtuan për në Kosovë.

Ambasada zvicerane në Kosovë shkroi në Facebook në lidhje me zgjedhjet, duke u thënë qytetarëve se “Vota juaj vlen!”.