20:09 - 02 Korrik 2022

Elon Musk, Jeff Bezos dhe miliarderë të tjerë më të mirë humbin 1.4 trilion dollarë në gjysmën më të keqe të vitit.

Me politikëbërësit që tani rrisin normat e interesit për të luftuar inflacionin e ngritur, disa nga aksionet më të larta dhe miliarderët që i zotërojnë ato po humbasin vlerën me shpejtësi. Elon Musk, Jeff Bezos dhe miliarderë të tjerë më të mirë humbin 1.4 trilion dollarë në gjysmën më të keqe të vitit.

Pasuria e Elon Musk ra pothuajse 62 miliardë dollarë. Jeff Bezos pa që pasuria e tij ra me rreth 63 miliardë dollarë. Pasuria neto e Mark Zuckerberg u ul me më shumë se gjysmën. Gjithsesi, 500 njerëzit më të pasur në botë humbën 1.4 trilion dollarë në gjysmën e parë të vitit 2022, një rënie marramendëse që shënon rënien më të madhe gjashtëmujore ndonjëherë për klasën globale të miliarderëve.

Është një largim i mprehtë nga dy vitet e mëparshme, kur pasuritë e ultra të pasurve u rritën ndërsa qeveritë dhe bankat qendrore lëshuan masa të paprecedentë stimuluese në vazhdën e pandemisë Covid-19, duke shfrytëzuar vlerën e gjithçkaje, nga kompanitë e teknologjisë tek kriptovalutat.