22:55 - 18 Shkurt 2016

Me 72 vota pro është miratuar projektligji që obligon shtetin shqiptar të identifikojë të gjithë shqiptarët që jetojnë jashtë Shqipërisë.

Kuvendi me miratimin e këtij projektligji “për identifikimin dhe regjistrimin e adresave të shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë”, ndërsa me 75 vota pro, 25 vota kundër dhe 1 abstenim deputetët miratuan projektligjin “Për mënyrën e ofrimit të shërbimeve publike në sportel në Republikën e Shqipërisë”.

Në seancën e sotme, Kuvendi vendosi të kalojë me procedurë të përshpejtuar edhe projektvendimin për një ndryshim në ligjin “Për mediat audio-vizive në Republikën e Shqipërisë”.

Përpara votimit, deputetja e Partisë Demokratike Jorida Tabaku kundërshtoi kalimin me procedurë të përshpejtuar të këtij projektvendimi, pasi sipas saj, “ligji për mediat audio-vizive është miratuar me konsensus nga të dyja palët, ndaj dhe opozita kërkon që ndryshimet e tij të kalohen me procedurë normale”, përcjell ATSH, raporton Insajderi.