18:22 - 26 Dhjetor 2016

Vlera e monedhës virtuale Bitcoin ka goditur një tre-vjeçar të lartë me secilën prej tyre tani me vlerë rreth $ 900 dollarë.

Në fillim të 2016, monedhat e “Bitcoin” kishin vlerën vetëm rreth 435 dollarë, ku vlera e tyre është rritur në mënyrë të vazhdueshme gjatë gjithë vitit, raporton BBC.

Të dhënat tregojnë se shumica e qarkullimit të “Bitcoin” është bërë në Kinë, kështu që çdo rritje e kërkesës, ka tendencë të ketë një ndikim të rëndësishëm në çmim.

Monedha “Bitcoin” mund të shkëmbehet në mënyrë virtuale në ueb në të gjithë globin, shpejt dhe në mënyrë anonime, pa pasur nevojë për një autoritet qendror.