22:12 - 12 Shtator 2022

Shkruan: Fatmri Sheholli

Presidenti i Sërbisë Aleksandar Vuçiq duke vrejtur që ” artirelia e rëndë” diplomatike amerikno-gjermano-franceze po e fut në “qoshe të ringut” me qëllim të arritjes finale të marrëveshjes me Kosovën, tash ka vendosur ta mbyllë partin e tij “SNS” dhe të filloi ” ribrendimin” e saj në partin e quajtur “Moja Srbija” ( Sërbia ime) duke provuar të fitoj kohë dhe të eskivoi marrëveshjen finale me Kosovën.

Sipas të dhënave që i posedon zyra e Institutit për Afirmimin e mardhënjeve ndëretnike- IAMN në Beograd, Vuçiq do të provoi të sjellë një paroll politike ” As me perendimin e as me Rusin, por me interesin shtetëror të Sërbisë”.

Me këtë rigrupim në “parti të re”, Vuçiq po provon të fitoi kohë dhe të eskivon(ik) marrëveshjes finale me Kosovën dhe njëkohësisht të shef relacionin e Rusisë në të ardhmen e afërt me perendimin.

Pra, Vuçiqi po luan në kartën e “Status Cuo” që është në kundërshtim me planet strategjike amerikane. Shpresoi dhe besoi që Institucionet e Republikës së Kosovës të jenë vigjilente dhe mos ta “lëshojn” të dal nga “ringu” Aleksandar Vuçiqin!