14:27 - 06 Prill 2022

Qyteteti më i vjetër i Kosovës, gjatë muajit të Ramazanit merr një pamje mahnitëse.

Në Prizren, çfarë bie menjëherë në sy gjatë këtij muaji, janë qytetarët e pakët që mund të hasen në rrugët e saj, sepse një pjesë e madhe e tyre janë agjërues.

Megjithatë është një vend në të cilën mblidhen të gjithë agjëruesit e Ramazanit, e destinacioni është furra më e vjetër në qendër të qytetit, në të cilën servohen pitalkat e veçanta.

Kjo traditë e pitalkave është bërë pjesë e pandashme e iftareve të çdo prizrenasi.

Ndonëse quhen si “pitalkat e Prizrenit”, ato njihen edhe në vende të tjera të Kosovës dhe sjellin vizitorë të shumtë.

E përgatitur në mënyrë natyrale dhe me aromë të këndshme, këto pitalka i japin identifikimin më të mirë këtij qyteti. /Insajderi/.

Për më shumë shikojeni videon e bashkangjitur: