×
 • Lajme
 • Lajme / Kosovë

  Qeveria anulon vendimin për dhënien e pronës për Trepçën

  Insajderi
  26 March 2024 - 22:02
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Qeveria e Kosovës ka mbajtur sot mbledhje në mënyrë elektronike, ku ka marrë dy vendime.

  Njëri ka të bëjë me shqiptarët në Luginë të Preshevës, ku ekzekutivi ka ndarë 31 mijë euro e 500 euro.

  “Vendimin për ndarjen e mjeteve buxhetore për mbështetje të Këshillit Nacional Shqiptar dhe përfaqësuesve të Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit, në vlerë prej 31,530.00 € (tridhjetenjë mijë e pesëqindetridhjetë euro) me qëllim të përkrahjes së aktiviteteve avokuese për çështjen e popullit shqiptar të Luginës së Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit, para institucioneve të Bashkimit Evropian, dhe kompensimit të mjeteve të zvogëluara nga Qeveria e Serbisë përmes ndarjes buxhetore për Këshillin Kombëtar Shqiptar”, thuhet në vendimin e Qeverisë.

  Një vendim tjetër është ai për anulimin e Vendimit të Qeverisë Nr. 14/186 të datës 24 janar, 2024. Ka të bëjë me dhënie në shfrytëzim të një prone në Leposaviq ndaj ndërmarrjes publike ‘Trepça’.

  Vendimi i datës 24 janar thoshte: “1. Aprovohet kërkesa me Nr. prot. 439 e datës 22 janar 2024 e Ndërmarrjes Publike ‘Trepça’ Sh.A. për marrje në shfrytëzim të pronës së ngastrës kadastrale me Nr. 3129 Kostin Potok, Majdevo – Leposaviq, pronar Qeveria e Republikës së Kosovës, e cila menaxhohet nga Agjencia Pyjore e Kosovës”.

  “2. Ngastra kadastrale me Nr. 3129 i jepet në shfrytëzim Ndërmarrjes Publike “Trepça” Sh. A. sipas pikës 1. të këtij Vendimi”.

  “3. Obligohet Agjencia Pyjore e Kosovës dhe N. P. “Trepça” Sh. A, për zbatimin e këtij Vendimi në përputhje me legjislacionin në fuqi”.

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark