×
 • Lajme
 • Lajme

  Të rritet pjesëmarrja e grave dhe komunitetit LGBT në jetën shoqërore

  Insajderi
  11 February 2016 - 11:54
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Në Kosovë vazhdon të ketë grupe njerëzish të margjinalizuar nga shoqëria, andaj duhet ndërmarrë hapa konkretë në rritjen e pjesëmarrjes së tyre në jetën shoqërore. Kështu u tha sot në një tryezë të organizuar nga USAID, ku theks i veçante iu kushtua barazisë gjinore, të drejtave të gruas në pronë dhe komunitetit LGBT.

  Ambasadori amerikan në Kosovë, Greg Delaëie, ka ngritur shqetësimin e tij se femrat në Kosovë vazhdojnë të mos kenë të drejtën e trashëgimisë në prona dhe ka folur edhe për vështirësitë që disa komunitete kanë gjatë zgjedhjeve në Kosovë.

  Ai ftoi që të bëhet më shumë sidomos në rritjen e pjesëmarrjes së komunitetit LGBT dhe të gruas në jetën publike.

  “Në vitin 2014 por edhe në zgjedhjet e viteve të kaluara të cilat kanë qenë të monitoruara nga USAIDI, është parë se ka pasur disa  pengesa në qendrat e votimit dhe në bazë të atyre rekomandimeve ne i kemi hartuar edhe politikat e hartimit dhe po ashtu mënyra që të përmirësohet e drejta për të votuar grupet e margjinalizuara,” ka thënë ai.

  Në anën tjetër, Ministri i Drejtësisë Hajredin Kuçi, ka pranuar se vetëm krijimi i bazës ligjore nuk mund të ndihmojnë grupet e margjinalizuara.

  “Duhet të punohet edhe më shumë në lidhje me ngritjen dhe vetëdijesimi e kësaj kategorie se probleme nuk mund të zgjidhen vetëm me anë të legjislacionit, por edhe nëpër shkolla, konferenca e vende të tilla të ndryshme  tha  ministri i drejtësisë Hajredin Kuçi.

  Në tryezë ndër të tjerësh mori pjesë edhe Nehat Idrizi, i cili dje u zgjodh si Kryesues i ri i Këshillit Gjyqësor të Kosovës./Insajderi

   

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark