19:30 - 18 Shkurt 2016

Turqia ka fajësuar kurdët nga Siria për sulmin me bombë ndaj një autobusi ushtarak që ndodhi në Ankara të mërkurën pasdite.

Kryeministri turk Ahmet Davotoglu, ka deklaruar se sulmi i së mërkurës, i cili la të vdekur 28 persona, ka përgjegjës një luftëtar Kurdo-sirianë i cili është i lidhur me Partinë për Mbrojtjen e Popullit(PMP), e cila është Ushtria e Kurdëve që po mbështetet edhe nga forcat e Shtetit Islamik, ISIS.

“Ne kemi mbledhur inteligjencën mbrëmë, dhe kemi identifikuar sulmuesin. Sulmi ishte kryer nga një anëtar i PMP-së, Salih Necer i cili erdhi nga Siria”, u tha gazetarëve në Ankara kryeministri Davutoglu.

Davutoglu tha se Agjencia Turke e Inteligjencës ka mësuar se nga cilat linja militantët kurdë janë futur në Turqi dhe se rrjeti i tyre ka qenë i organizuar.

“Ky informacion do t’i jepet të gjitha vendeve, por së pari 5 anëtarëve të Kombeve të Bashkuara”, tha Davutoglu, i cili edhe njëherë kundërshtoi pjesëmarrjen e PMP-së në negociatat e paqes për Sirinë që do të mbahen në Bruksel.