19:43 - 09 Shkurt 2016

Ai ka shërbyer në 5 zona të rrezikshme si Irlandën Veriore, Kosovë, Bosnje e Hercegovinë, dy herë në Irak dhe tri herë në Afganistan tash është i pastrehë.

ushtari2

41 vjeçari që kishte përfunduar me trauma duke u përballë me probleme mendore, thotë se shteti i Irlandës e ka harruar komplet.

“Nuk pres ndonjë trajtim special për shkak se kam luftuar për këtë vend. Vetëm dua të drejtat e mia. Dua vetëm një shtëpi”, ka thënë Richard Storer.

ushtari3

Ai është larguar nga ushtria për përdorim të gjuhës jo të përshtatshme por kjo për Storer nuk do të thotë që të mbes pa shtëpi. Ministria e Mbrojtjes ia ka marrë apartamentin që i takonte pasi ai është përjashtuar nga ushtria.

ushtari4

Autoritet në Irlanda thonë se ai ka mbetur pa shtëpi pasi ka qenë duke e shfrytëzuar pronën e shtetit e cila është marrë nga Ministria pasi ai është përjashtuar për shkak të problemeve mendore.