23:30 - 01 Shkurt 2016

Mbretëresha e Anglisë dhe kryeministri David Cameron kanë nënshkruar vendimin nëpërmjet së cilit vendosin që marshalli i forcave ajrore Stuart Peach të ekipin ushtarak të Britanisë në luftën kudër ISIS përkatësisht në Libi.

Me titullin “Sir” që në Britani u jepet personaliteteve tepër të rëndësishme për vendin, Peach kishte bërë bujë për punën e tij gjatë luftës në Irak dhe Kosovë, transmeton gazeta angleze Mirror.

Ai do të drejtoj një ekip prej 1 mijë ushtarëve ajror dhe trefishin e tyre si këmbësorë në luftën e përbashkët të perëndimit kundër të ashtu quajturit Shtetit Islamik, raporton Isnajderi.

Një nga arsyet e emërimit të Peach në këtë pozitë, raporton Insajderi, është performanca e tij me ushtarët britanik dhe të NATO-s në luftën në Kosovë dhe kohën e bombardimeve.

Edhe pse 59 vjeçar, ai është një nga ushtarakët më të njohur dhe të respektuar në forcat ajrore.