17:58 - 24 Korrik 2017

Platforma më popullore e videove në botë tha se do të largojë përdoruesit nga kërkimet e propagandave terroriste dhe të dhunshme në Youtube dhe do tu ofrojë atyre në këmbim video që dënojnë këtë fenomen.

Njerëzit të cilët kërkojnë disa terma të caktuara si atë të Shtetit Islamik do tu ofrohen video të cilat demaskojnë mitologjinë e tyre.

Me këtë Youtube synon të mbrojë njerëzit nga radikalizmi.

Videot e ofruara në këmbim do të sfidojnë pretendimet e grupit se është një qeverisje e fortë, se është një fuqi ushtarake apo pretendimet e tyre se fuqitë e botës po komplotojnë kundër myslimanëve.

Videot nuk do të jenë prodhime të reja por aktuale të cilat duhet të ofrojnë dëshmi të njerëzve që janë larguar nga ISIS, pamje filmike.

Një ndër këto raste është rasti i një të moshuare e cila u kërkon dy militantëve të ISIS të ktheheshin në rrugën e Zotit, pastaj fjalime nga prijës fetarë që demaskojnë dhunë dhe ekstremizmi, pamje nga vendet e kontrolluara nga ISIS të cilat tregojnë realitetin, shkruan PCworld.al.

Për të drejtuar përdoruesit drejt këtyre videove Youtube do të vërë në funksion një algoritëm i cili monitoron fjalët kyçe. Gjithashtu kompania do të vëzhgojë popullaritetin e videove të rekomanduara.