13:13 - 23 Mars 2023

Na lejoni t’ju prezantojmë me Shpresën, një vajzë 12-vjeçare me një zemër plot ëndrra. Ajo ëndërron që një ditë të bëhet mjeke që të shërojë fëmijët e Kosovës dhe të sigurohet që çdo fëmijë të ketë një fëmijëri të shëndetshme dhe të lumtur. Por fati kishte plane të tjera për Shpresën. Ajo humbi kujdesin prindëror dhe u vendos në SOS fshat ku gjeti dashurinë dhe kujdesin.

Pavarësisht se ajo u përballua me sfida të paimagjinueshme, Shpresa nuk e ka humbur kurrë energjinë e saj pozitive, dëshirën për jetën dhe pasionin e saj për të mësuar. Ajo është një nxënëse e shkëlqyer, një shembull për të mirë për bashkëmoshatarët e saj dhe një lexuese e zjarrtë. Historia e saj, me përkrahjen e juaj dhe tonën, është një dëshmi e qëndrueshmërisë dhe vendosmërisë së fëmijëve që kanë humbur kujdesin prindëror.

Por Shpresa nuk është e vetme. Ka shumë fëmijë si ajo, fëmijë pa përkujdesje prindërore dhe në rrezik të braktisjes, që kanë nevojë për ndihmën tuaj. Ata kanë nevojë që ne të mbështesim ëndrrat e tyre, t’u japim atyre shpresë për një të ardhme më të ndritshme.

Prandaj miku i dashur i SOS Fshatrave të Fëmijëve Kosovë, kompania Meridian Express, për të dhjetin vit radhazi po organizon fushatën e mbledhjes së fondeve “Barazo Faturën”. Për një muaj, klientët në marketet e Meridian Express do të kenë mundësinë të barazojnë faturat e tyre dhe të dhurojnë shumën e mbetur për të mbështetur arsimimin e fëmijëve në SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë.

Duke barazuar faturën tuaj, ju mund të kontribuoni në ëndrrën e Shpresës dhe ëndrrat e 47 fëmijëve të tjerë në SOS Fshat dhe të mbi 600 fëmijëve në rrezik të braktisjes të cilët përkrahen nga SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë. Donacioni juaj mund të ndihmojë Kosovën të ketë një mjek më shumë, një inxhinier më shumë, një shkencëtar ose një sportist më shumë. Kontributi juaj, sado i vogël qoftë, mund të bëjë një ndryshim të rëndësishëm në jetën e këtyre fëmijëve.

Pra, le të bashkohemi dhe të mbështesim fëmijët e SOS Fshatrave. Le t’u tregojmë atyre se nuk janë vetëm, se ne kujdesemi për ta dhe se besojmë në ëndrrat e tyre. Le t’u japim atyre mundësinë të bëhen kushdo që duan të jenë dhe të kenë të ardhmen që meritojnë.