10:52 - 21 Prill 2021

Prodhimi ekonomik i Gjermanisë u ul në tremujorin e parë, ndërsa aktiviteti u dobësua në të gjithë sektorët, sipas raportit të fundit mujor nga Bundesbank.

“Pengesat e furnizimit për lëndët e para kanë luajtur një rol të rëndësishëm në rënie, duke shkaktuar kështu vonesa në prodhim, pavarësisht nga situata e mirë në rend”, shkruhet në raport.

Sipas raportit, kufizimet më të rrepta dhe më afatgjata të bllokimit përkeqësuan humbjet në disa firma në sektorin e shërbimeve.

Sidoqoftë, porositë hyrëse nënkuptojnë që kjo rënie mund të mos zgjasë shumë.