18:18 - 26 Dhjetor 2022

Michael Jackson waves to photographers during a 1996 press conference in Paris. The first posthumous album by the King of Pop, who died in 2009, has been trailed by controversy since its 2010 release

Michael Jackson konsiderohet ende një nga artistët më të pasur në botë, pasi pasuria e tij arriti deri në 2 miliardë dollarë.

Por çfarë ndodhi me pronat e artistit dhe a po përdoren për bamirësi apo i janë lënë trashëgimi anëtarëve të familjes?

Edhe pse Jackson ndërroi jetë, muzika e tij nuk pushoi kurrë së gjeneruari shitje të mëdha pas vdekjes së tij.

Njerëzit që përfitojnë nga paratë që vijnë nga pasuria e Jackson janë nëna e tij, Kathryn, dhe fëmijët e tij, Paris, Princi dhe Blanket. Megjithatë, ekzekutuesit e pasurisë të ngarkuar me detyrat ligjore janë John McCain dhe John Branca, të cilët kanë gjeneruar të ardhura të konsiderueshme duke krijuar mundësi unike biznesi. Ata nënshkruan shumë marrëveshje biznesi, të cilat mund të krijonin më shumë pasuri, veçanërisht në industrinë e argëtimit.

Shkollimj universitar i Prince mbulohet nga pasuria. Parisi ka shpenzuar tashmë një çerek milion dollarë. Ajo bleu një shtëpi të sajën në Los Angeles, për të cilën shpenzoi gjithsej 225,000 dollarë. Është raportuar gjithashtu se shpenzimet vjetore të familjes së Blanket dhe nënës së Jackson arrijnë në rreth 111,000 dollarë.