18:12 - 24 Qershor 2022

Alban Pozhegu, një sinjalizues për dyshimet për keqpërdorim në Fondin shtetëror për Sigurime Shëndetësore ka vite që tenton që të alarmojë se çka po ndodhë në këtë institucion. I kushtoi me largim nga puna. Më shumë se një herë bile.

Qindra faqe dokumente i ka deponuar deri tash në Prokurori. I ka ndarë edhe me InDoks, pos këtij rrëfimi ekskluziv që e ka dhënë për emisionin. Kryefjala e këtyre dallavereve që i ka denoncuar: Drejtori i Fondit, Fatmir Plakiqi.

Rastet e tij, thotë ai po bllokohen në Prokurori. Përmend faktin që Plakiqi për një kohë ka punuar në institucionin që autorizohet nga Prokuroria për hetime: Policinë e Kosovës.

Pos në Prokurori e Agjencinë Kundër Korrupsion, ai ka tentuar që të marrë vëmendje edhe të mediave. Në së paku një rast, detajet e të cilit i ka shpjeguar në këtë rrëfim, ai dha një intervistë të gjatë. Nuk iu transmetua. Ngre dyshime që për mos transmetim të intervistës së tij, drejtues të atij mediumi mund të kenë marrë shpërblime.

Emisioni i plotë:

E diel, ora 20:00. Në Kanal 10 dhe live në Insajderi dhe Insajdri.TV në YouTube.