18:43 - 10 Tetor 2021

Sot janë arrestuar pesë persona nën dyshimin se kanë qenë duke përgatitur vepra terroriste.

Mirëpo, Gazeta Sinjali ka mësuar nga burimet e veta që njëri nga të dyshuarit është Ardian Qerkinaj.

Burimet kanë thënë që ai jeton në lagjen “Dardania” në Pejë dhe se pas orës 13:30 është bllokuar lagjja dhe është kryer bastisja.

Gjithashtu, Qerkinaj ka qenë pjesë e grupit në Siri para disa vitesh. Por ende nuk është e qartë nëse të arrestuarit kanë lidhje me ISIS-in ose organizatat tjera terroriste.

Aksioni i sotëm është kryer nga Policia e Kosovës me urdhër të Prokurorisë Speciale.