×
 • Lajme
 • Lajme

  Marrëveshja për Sigurime Sociale me Zvicrën hyn në fuqi nga 1 Shtatori 2019

  Insajderi
  09 August 2019 - 11:21
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale përmes kësaj informate i njofton qytetarët kosovar me vendbanim në Kosovë dhe bashkatdhetarët me vendbanim në Zvicër se Marrëveshja për Sigurime Sociale  e lidhur në mes të Republikës së Kosovës dhe Konfederatës së Zvicrës hyn në fuqi prej datës  01 shtator 2019.

  Kërkesat mund të paraqiten tashmë para hyrjes në fuqi mirëpo përfitimet mund të merren pas datës 1 shtator 2019.

  Për realizimin e të drejtave nga sigurimi social të rregulluara më këtë marrëveshje shtetasit e dy vendeve, për parashtrimin e kërkesave dhe informatave më të hollësishme mund të  paraqiten të autoritetet përgjegjëse  – organeve ndërlidhëse në adresat vijuese:

  1. Në Republikën e Kosovës:

  Divizioni i Pensioneve të Jashtme i Departamentit të Pensioneve/Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale
  Divisioni I Pensioneve të Jashtme
  Departamenti I Pensioneve
  Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale
  Rruga “Pashko Vasa” – Baraka nr.1
  10000 Prishtina
  Tel +38338211663
  Republika e  Kosovës
  https://mpms.rks-gov.net

  2. Në Konfederatën e Zvicrës:

  Përfitimet në rast të moshës dhe për trashëgimtarë (gratë e veja, burrat e ve dhe jetimët):

  Schweizerische Ausgleichskasse SAK [Arka zvicerane e kompensimit]
  Av. Edmond-Vaucher 18
  Postfach 3100 [Kutia postare 3100]
  1211 Genf 2
  Schweiz [Zvicër]
  Tel : +41 58 461 91 11
  Faks: +4158 461 97 05
  Internet: http://www.zas.admin.ch

  Përfitimet nga sigurimi i invaliditetit:

  IV-Stelle für Versicherte mit Wohnsitz im Ausland IVSTA [Zyra e IV për të siguruarit me
  vendbanim jashtë vendit]
  Av. Edmond-Vaucher 18
  Postfach 3100 [Kutia postare 3100]
  1211 Genf 2
  Schweiz [Zvicër]
  Tel. +41 – 58 461 91 11
  Faks +41 58 461 99 50
  Internet: http://www.zas.admin.ch

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark