08:06 - 06 Mars 2021

Në 24 orët e fundit, më shumë se 425.000 raste të reja të konfirmuara të koronavirusit janë regjistruar në botë, dhe numri i përgjithshëm i rasteve të tilla ka tejkaluar 115.28 milionë, njoftoi Organizata Botërore e Shëndetësisë (BSH) në buletinin e saj ditor.

Në të gjithë botën, janë regjistruar 115.289.961 raste të reja të koronavirusit dhe 2.564.560 vdekje në lidhje me COVID-19.

Numri i rasteve të konfirmuara u rrit me 425.675 në 24 orët e fundit, dhe numri i vdekjeve u rrit me 9.561.

Statistikat e OBSH-së bazohen në të dhëna të konfirmuara zyrtarisht nga vendet.

Në Evropë, më shumë se 41% e rasteve të reja ditore COVID-19 u regjistruan (178.102 raste), pasuar nga Amerika Veriore dhe Jugore (173.607).

Që nga fillimi i epidemisë numri më i madh i rasteve është konfirmuar në SHBA (28.468.736), Indi (11.173.761), Brazil (10.718.630), Rusi (4.301.159), Britani e Madhe (4.201.362), Francë (3.768.799), Spanjë (3.142.358), Itali (2.999.119), Turqi (2.746.158), Gjermani (2.482.522), Kolumbi (2.262.646) dhe Argjentinë (2.130.987).