13:49 - 11 Qershor 2021

Rajoni etiopian i Tigresë po përballet me një mungesë ekstreme ushqimesh pas konfliktit luftarak mes forcave qeveritare dhe rebelëve.

Shefi i agjencisë së Kombeve të Bashkuara për ndihmat humanitare, Mark Loukok, thotë se 350 mijë banorë të rajonit malor janë në zi buke dhe duhet ndërhyrë ndërkombëtarisht për krizën.

“Numri i personave në kushte urie është më i lartë se në çdo vend tjetër të botës që prej vitit 2011 kur vdiqën gjysmë milionë somalezë.”

Këshilli i Sigurimit pritet të mblidhet të martën për të diskutuar mbi konfliktin në Tigre por seanca do të mbahet jo formalisht pasi diplomatët e Etiopisë e kundërshtojnë debatin, dhe kanë për këtë mbështetjen e pjesshme të Rusisë, Kinës, Vietnamit, Indisë dhe shteteve afrikane.