×
 • LifeStyle
 • LifeStyle

  Arsyet më të zakonshme pse martesat përfundojnë me divorc

  Insajderi
  26 May 2023 - 09:46
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Ka disa çështje kyçe që rrisin gjasat që një çift të divorcohet. Shumë nga këto janë çështje të zakonshme, kështu që nëse ato rezonojnë me ju, nuk është kurrë herët në konfliktin tuaj martesor për të kërkuar këshillim.

  Gjëja më e trishtuar që shohim është kur çiftet divorcohen për një çështje që ka ardhur duke u përkeqësuar e më keq për një dekadë ose më shumë, dhe është diçka që mund të ishte zgjidhur më herët në martesën e tyre përpara se të kishin shumë hidhërim dhe pakënaqësi mes tyre.

  Këtu janë 6 nga arsyet më të zakonshme që martesat përfundojnë në divorc – dhe nëse këshillimi mund ta ndihmojë çiftin të ecë përpara:

  1. Pabesi

  Ka dy mënyra që tradhtia mund të çojë në divorc: ose partneri tradhtar vendos të largohet – ose për partnerin e lidhjes ose sepse ata e kanë kuptuar se çfarë mungon në martesë nëpërmjet lidhjes – ose partneri i tradhtuar është shumë i zemëruar për të konsideruar përpjekjen për të falur dhe riparuar.

  Në të dyja rastet, këshillimi mund të ketë një ndikim shumë të dobishëm, duke i lënë çiftit hapësirë ​​për të diskutuar emocionet dhe ankesat e tyre me një profesionist të trajnuar objektiv që vepron si ndërmjetës dhe trajner. Pa praninë e kësaj pale të tretë, diskutimet rreth tradhtisë shpesh shndërrohen në ndeshje të tmerrshme.

  Një terapist mund të ndihmojë si palën e tradhtuar ashtu edhe atë që tradhton duke normalizuar ndjenjat e tyre dhe duke u treguar rrugë të shumta përpara, si dhe duke i edukuar ata se pse ndodhin punët (shpesh nuk ka të bëjë me vetë marrëdhënien, por është një mënyrë që partneri që mashtron të përballojë pasiguritë/nevojat/frikat e veta).

  2. Paratë

  Çështjet e parave janë burimi kryesor i konflikteve brenda martesave.

  Terapia sigurisht që mund t’i ndihmojë çiftet të përballojnë zemërimin dhe frikën e tyre rreth këtyre çështjeve, por një planifikues financiar është po aq i dobishëm.

  Roli i një terapisti është të ndihmojë të dy partnerët të ndjehen me njëri-tjetrin dhe të kuptojnë pse ata kanë këndvështrime kaq të ndryshme në lidhje me shpenzimet dhe kursimet. Një planifikues financiar mund të ndihmojë me hapa veprues.

  3. Dallimet e dëshirës seksuale

  Kur një partner ndjen se nevojat e tij seksuale nuk po plotësohen, dhe tjetri ndihet i shtyrë dhe i bllokuar për të bërë seks që ai nuk e dëshiron, martesat mund të shpërthejnë.

  Një terapist mund të ndihmojë shumë me çështjet që lidhen me seksin, të cilat në të vërtetë nuk kanë të bëjnë vetëm me seksin, por me intimitetin, besimin dhe lidhjen (nga të dyja anët). Terapistët e seksit mund të ndihmojnë me çështje specifike seksuale, si ejakulimi i parakohshëm. Gjithashtu, një mjek, veçanërisht një mjek i mjekësisë funksionale, mund të ndihmojë me çdo çështje të lidhur me hormonet që mund të jenë në lojë.

  4. Komunikimi

  Kur çiftet nuk janë në gjendje të diskutojnë perspektiva të ndryshme pa shpërthyer një debat i madh, ose partnerët nuk ndihen të aftë t’i shprehin ndjenjat ose nevojat e tyre njëri-tjetrit, terapia mund të ndihmojë.

  Terapistët mund t’i ndihmojnë partnerët të kuptojnë pse ata komunikojnë në mënyrë kaq të ndryshme (shpesh, dallimet në një familje të origjinës), si të flasin gjuhën e njëri-tjetrit dhe të marrin këndvështrimin e njëri-tjetrit dhe mund të mësojnë aftësi konkrete komunikimi.

  Gjithashtu, kur ndodhin keqkomunikime brenda një seance, terapistët janë në gjendje të marrin një dritare në kohë reale në çështjet e zakonshme të komunikimit të çiftit dhe t’i udhëzojnë ata që t’i përgjigjen njëri-tjetrit në mënyra të reja dhe më të shëndetshme.

  5. Dallimet prindërore

  Shpesh, ndryshimet në mënyrën se si partnerët prindër reflektojnë çështje më të thella me papajtueshmëri. Por terapia mund t’i edukojë partnerët rreth zhvillimit të fëmijës, çfarë kanë nevojë fëmijët nga prindërit dhe si t’i jepni përparësi martesës tuaj dhe të mos bini në grackën e përqendrimit te fëmijët.

  Ju dhe partneri juaj mund të dalloni gjithashtu pikat e forta dhe të dobëta të prindërimit tuaj, dhe të mësoni se si të respektoni dhe vlerësoni atë që secili prej jush sjell në tryezë si prind.

  Njërku shpesh mund të përfitojë shumë nga terapia, veçanërisht njerkët që nuk kanë bërë prindër një fëmijë të tyre përpara martesës, pasi kjo mund t’i ndihmojë ata të kuptojnë më mirë se çfarë mendon dhe ndjen fëmija i thjeshtë i tyre dhe si të kuptojnë. dhe respektoni ndjenjat konfliktuale të fëmijës pa e humbur veten në këtë proces.

  6. Rënia nga dashuria

  Do të doja të them se terapia mund të ndihmojë me këtë, por ende nuk e kam parë vërtet.

  Megjithatë, terapia mund t’ju ndihmojë të kuptoni nëse keni rënë vërtet nga dashuria me partnerin tuaj ose nëse ka çështje të tjera që duhet të adresohen përpara se të merret ky vendim.

  Terapia individuale mund të ndihmojë me pakënaqësitë e jetës suaj personale dhe çështjet e origjinës.Terapia në çift mund t’ju ndihmojë të përcaktoni nëse ajo që ju e quani “rënia nga dashuria” mund të jetë në të vërtetë dëshpërim që rrjedh nga konfliktet e përsëritura për një nga çështjet e mëparshme. Në këtë rast, çiftet mund të “bien sërish në dashuri” kur kjo çështje të zgjidhet përfundimisht.

  Nëse ndonjë nga këto ju flet, ndajini ato me partnerin tuaj dhe shikoni nëse ai mund të jetë i gatshëm të flasë me një këshilltar me ju.

  OP-ED
  Nga Rubrika
  LifeStyle
  21 June 2024

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark