18:59 - 08 Dhjetor 2021

Bashkëthemeluesi i Microsoft, Bill Gates tha se shpreson që faza kritike e pandemisë COVID-19 të përfundojë në vitin 2022.

“Mund të jetë marrëzi të bësh një parashikim tjetër, por unë mendoj se faza akute e pandemisë do të përfundojë diku në vitin 2022,” shkroi Gates në një përmbledhje të vitit, të publikuar në blogun e tij GatesNotes të martën.

Miliarderi tha se fundi i pandemisë nuk është aq afër sa kishte shpresuar për shkak të variantit Delta dhe lufton me vaksinimin e plotë të njerëzve.

Dhe ndërsa “nuk ka dyshim se varianti Omicron është shqetësues”, tha ai, shpejtësia e zbulimit të varianteve të reja, e kombinuar me zhvillimet në vaksinat dhe ilaçet antivirale, e bëri atë të shpresonte se COVID-19 do të bëhej një sëmundje endemike në 2022.

“Bota është më e përgatitur për të trajtuar variantet potencialisht të këqija se në çdo pikë tjetër të pandemisë deri më tani,” tha ai.

“Ne jemi në një pozicion shumë më të mirë për të krijuar vaksina të përditësuara nëse ato janë të nevojshme,” shtoi ai.

Tags: