21:21 - 18 Korrik 2021

Pas Greqisë dhe Francës, Kurti do të udhëtojë për në Bruksel, ku do të takohet me president serb, Vuçiq.

Dita e shtunë, e gjeti në tepihun e kuq në festivalin e filmit në Cannes të Francës.

Nën shoqërimin e gruas dhe vajzës, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, mori pjesë në premierën e filmit “Pa vend” nga Kosova.

Madje vizitën këtu, Kurti me veshje solemne, e shfrytëzoi edhe për disa fotografi më fytyra të njohura të filmit.

Sapo Ndodhi:

Moti për sot

Nga vizita dyditore në Francë, Kurti shkroi se Kosova është bërë forcë ndërkombëtare në kinematografi.

E ndalesën në Francë, Kurti thotë se e shfrytëzoi edhe për takim me Ministren Franceze të Kulturës.

E këtë vizitë në Francë Kryeministri e bëri pas asaj gjashtë ditore në Greqi.

Por, edhe pas kësaj, kryeministri nuk pritet të kthehet në Kosovë.

Nga Qeveria e Kosovës, kanë konfirmuar se Kurti do të udhëtoj të hënën për në Bruksel