×
 • Lajme
 • Lajme

  NË MINISTRINË E INFRASTRUKTURËS DHE TRANSPORTIT, SHËNOHET 25 NËNTORI, DITA NDËRKOMBËTARE PËR ELIMINIMIN E DHUNËS NDAJ GRUAS

  Insajderi
  02 December 2019 - 15:42
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Transportit, me një aktivitet simbolik u shënua 25 nëntori –Dita Ndërkombëtare për eleminimin  e dhunës ndaj gruas. Kjo fushatë, u organizua me qëllim të sensibilizimit për eliminimin e dhunës ndaj gruas, i cili aktivitetet organizohet  në mbarë botën, i jep asaj karakter mbarënjerëzor.

  Dhuna ndaj gruas është një problem i përmasave të mëdha, andaj shënimi i kësaj dite ka për qëllim që dhuna ndaj gruas duhet që të eleminohet, dhe për këtë duhet të angazhohen të gjithë – femra e meshkuj në mbarë botën. Eleminimi i dhunës ndaj gruas duhet që të mos trajtohet vetëm si problem i grave, sepse çdokush mund të jetë objekt i dhunës – gratë, nënat, motrat dhe bijat tona.

  Në sesionin e 54-të  të Asamblesë së Përgjithshme të  Kombeve të Bashkuara, të mbajtur në dhjetor të vitit 1999, është miratuar Rezoluta 54/134, me të cilën 25 nëntori është shpallur ditë ndërkombëtare për eliminimin e dhunës  ndaj gruas, që simbolizohet me “Kordelen e bardhë”.

  Andaj edhe këtë vit në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Transportit  është përgatitur mesazhi sensibilizues për Ditën Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj gruas, që do t’iu dërgohet nëpërmjet postës elektronike, si dhe shpërndarja e “Kordelës së bardhë” .

  Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit edhe në periudhën vijuese, në rrafshin e zbatimit të obligimeve ligjore dhe me qëllim të arritjes së standarteve më të larta shoqërore, do të vijoj me zbatimin e Ligjit për Barazi Gjinore, përfshirë këtu edhe masat afirmative për barazi gjinore.

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark