12:23 - 24 Nëntor 2021

Emri i deputetit të Listës Guxo, z.Haxhi Avdyli, ishte përfolur për një kohë të gjatë si zëvendësimi i mundshëm i Arben Vitisë në krye të Ministrisë së Shëndetësisë.

Në një konferencë të para afro 10 ditësh, Faton Peci i Listës Guxo, kishte deklaruar se kryeministri Kurti do të vendoste për emrin e ri të ministrit të Shëndetësisë – por që kjo do të bëhej pas konsultave edhe me Listën Guxo.

“Se cili do të jetë emri i ri i ministrit të Shëndetësisë do të vendosë kryemininstri, pashmangshëm ne si partner i Qeverisë, normal që do të kemi pjesë e konsultave por nuk mund të flas se cili do të jetë ministër i Shëndetësisë. Mendoj se kryeministri do t’i bëj të gjitha konsultat paraprake edhe me të gjithë akterët relevantë në VV, në Listën Guxo dhe partnerët e koalicionit”, deklaroi ministri Peci më 10 nëntor 2021.

Mirëpo sot, i pyetur nga gazetarët lidhur me këtë çështje, Peci la të kuptohet se Kurti nuk ka pasur konsulta me Listën Guxo për emrin e ri të ministrit të Shëndetësisë.

“Unë kam deklaru që i takon kryeministrit pas konsultimeve që të caktojë se cili është emri për ministrin e shëndetësisë. Kam thënë i takon kryeministrit të vendosë emrin e ministrit. Me siguri që pas konsultimeve, nuk nënkupton vetëm partner të tjerë por me siguri ka ezauru edhe konsultimet edhe brenda përbrenda partisë që drejton”, ka thënë Peci sot në një konferencë