16:26 - 15 Mars 2023

Ishte ndër figurat kyçe përgjatë vrullit të madh të koronavirust në Kosovë, tri vite pas ballafaqimit me pandeminë për Insajderi ka folur infektologu, Salih Ahmeti. Përmes kësaj interviste ai jep përgjigje për shumë pyetje të ngritura, flet edhe për trajtimin nga shteti që po iu bëhet punonjësve shëndetësor.

Ahmeti ka folur për kontaktin e parë me pandeminë, se si arriti ta menaxhojë, se si u bë që ai përkundër që po qëndronte në vijë e parë të frontit nuk u prek nga kjo sëmundje ngjitëse.

Ai dhe kolegët e tij jo rrallë u quajtën “heronj” gjatë periudhës pandemike, por a po i trajton shtetit punonjësit shëndetësor tamam si heronj.

A kemi bërë gabim që jemi vaksinuar?

Çka ndodhë nëse kemi marrë vetëm një dozë të vaksinës, dy apo tri?

A ka rrezik që të rishfaqet pandemia?

Cilat janë pasojat e post Covid-it?

“Teori konspirative” – çka nënkupton profesori Ahmeti me këtë deklarim.

Përgjatë intervistës ai ka një thirrje për personat që kanë kaluar nëpër një fazë të rëndë Covid-it.

Në veçanti, mjeku flet edhe për personat obezë.

Si e komentoni largimin e mjekëve Salih Ahmeti i cili mbi 40 vite ka kontribuar në shëndetësinë kosovare.

A ju rritën mjaftueshëm rrogat punonjëse shëndetësor me koeficientin e ri?

Cila është thirrje e tij ndaj qeverisë?

Ndiqeni intervistën e plotë: