15:27 - 15 Nëntor 2018

Të mërkurën,  Unioni Evropian ka votuar 571 me 53 për të përjashtuar përdorimin shisheve plastike njëpërdorimshe dhe gjësendeve të tngjajshme plastike, si gotat plastike të kafes dhe shkopinjtë për përzierje.

Presidenti i komisionit të Unionit Evropian Frans Timmermans ka deklaruar për Reuters: “Evropa duhet të mirret me zgjidhjen e këtij problemi, nuk mund ta lëmë përgjësinë në krahët e dikujt tjetër. “Nëse nuk veprojmë tani, ne do të kemi më shumë plastikë në oqeane se sa peshq.”

Kjo definitivisht nuk është ndalesa e fundit drejt ndalimit të përdorimit të plastikës në Evropë. Shtetet e anëtarësuara në EU duhet ta aprovojnë, dhe sipas Reuters disa prej kanë shprehur shqetësim nëse ndalimi i plastikave do të jetë i vështirë për tu implementuar.

Tags: , ,