12:47 - 23 Janar 2023

Ka përfunduar protesta e thirrur kundër deklaratave të kryeministrit Albin Kurti për politikanin e ndjerë serb, Olivier Ivanoviq.

Fëmijët e dëshmorëve kërkuan dorëheqjen e Kurtit.

Para objektit të Qeverisë u vendosen pankartat me mbishkrimet:

“Kryeministër, mos na shkel në gjak! Stop, devijimit të historisë”, ata kanë marshuar përgjatë sheshit “Skënderbeu” në Prishtinë.

Gjatë marshimit, ata janë duke dëgjuar duke thirrur “Ne nuk harrojmë, ne nuk falim”.

“Kryeministër mos na provoko, fëmijët e dëshmorëve nuk falin dhe nuk harrojnë. Kryeministër kërko falje”.

Në këtë protestë po marrin pjesë dhjetra qyetetarëve të cilët po brohorasin “Poshtë Albin Kurti”.

Ata po mbajnë pankartat me mbishkrimet: “Kryeministër mos shkel në gjak”, “Me gjak me atdhe nuk bëjm kompromise, Kyreministër dorëhiqu”.

Ndërsa para objektit të Qeverisë është vendosur kordoni policor për ta mbikqyrur protestën.