12:05 - 17 Shtator 2021

Bashkë më zyrtarin e MPB-së Abdyl Fazliu, Gazeta Insajderi, merr vesh se i arrestuarit tjetër për ryshfet, është Blerim Gërbeshi, zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Sipas burimeve të Insajderit, Gërbeshi punon në konsullore tek sektori për Vula Apostile.

Të dy zyrtarët Fazliu e Gërbeshi dyshohen nga prokuroria sipas prokurorisë, në cilësinë e zyrtarit të MPB-së, dhe MPJ-së, dyshohen se kanë keqpërdorë pozitën zyrtare dhe kanë marrë ryshfet, ashtu që pas zbatimit të masave të fshehta teknike të hetimit dhe vëzhgimit të lëshuara nga prokurori i rastit, janë arrestuar.

Siç njofton prokuroria tre nga të arrestuarit dyshohen se kanë kryer veprat penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe “Marrja e ryshfetit”. Kurse personi i katërt dyshohet se ka kryer veprën penale “Pranimi i ryshfetit në sektorin privat”.

Ndaj tyre me aktvendim të prokurorit janë ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh./Insajderi.org