16:23 - 23 Janar 2023

“Kryeministër mos shkel në gjak”, “Me gjak me atdhe nuk bëjmë kompromise, “Kryeministër dorëhiqu”, ishin disa nga thirrjet që fëmijët e dëshmorëve të UÇK-së bën sot në protestën e thirrur kundër deklaratave të kryeministrit Albin Kurti për politikanin e ndjerë serb, Oliver Ivanoviq.

Ata kërkuan dorëheqjen e Kurtit ose një kërkim falje nga ana e tij.

Berat Beqiri, djali i një dëshmori dhe organizatori i kësaj proteste tha se e kanë thirr këtë protestë për të shprehur zemërimin e tyre.

Derisa, Edona Gashi njëra ndër organizatoret tregoi për Insajderin se pse mori pjesë në këtë protestë.

Indinjatë ndaj Kurtit shprehën edhe bashkëpjesëmarrësit në protestë.

Pas përfundimit të protestës, të gjitha pankartat i vendosën në oborrin e Qeverisë së Kosovës.