14:11 - 11 Maj 2021

Miroslav Lajčák, Slovak Minister for Foreign Affairs

Albin Kurti, ndonëse thotë që nuk e ka prioritet, ai po duhet tash që të merret me procesin e dialogut, të shkoi edhe në Bruksel.

“Nëse Plani A nuk funksionon, i cili humbi besueshmërinë për BE-në, atëherë keni Planin B, ‘non-papers’ dalin në tryezë”, Bildt.

Edhe vetë Miroslav Lajcak nuk e përjashton si krejt të pamundur këtë opsion. Sidomos nëse Bashkimi Evropian nuk merret seriozisht me regjionin e Ballkanit.

“Kur ne (BE-ja) krijuam një boshllëk në rajon, të tjerët po vijnë me ide të tjera. Nëse nuk jemi seriozë me Planin A (anëtarësimin në BE për shtetet e Ballkanit), do të vijnë njerëz të tjerë me një Plan B dhe kjo është pikërisht ajo për të cilën flitet në ‘non-paperi’-in e parë”, ka thënë Lajçak/InsajderiInDoks