11:07 - 12 Korrik 2021

Futbolli është një lojë e dashur për të gjitha grupmoshat dhe gjinitë duke i bërë për vete të gjithë.

Zëdhënsja e parë femër në  klubin e futbollit kosovar, Besarta Gashi, së fundmi ishte e ftuar në emisionin “Sui Generis” ku shpalosi detaje nga paragjykimet ndaj femrave.

“Është kënaqësi me i pa gjithë ato vajza që tashmë janë të ulura në debatet sportive të Kampionatit Evropian duke dhënë mendimin dhe kritikat e tyre ndaj ndeshjeve. Ndonëse shpesh marrim komente të tilla si ‘çka dinë ti për sportin’ unë mund të ju them se jemi analiste më të mira se meshkujt”, është shprehur Gashi.

Përveç kësaj ajo tregoi edhe me paragjykimet që hasen femrat në sport duke qenë se janë shumë të sukesshme në të gjitha fushat.

Për më shumë klikoni në intervistën e plotë: